Λαογραφικό Μουσείο Μαλακασίου


Με ιδιαίτερη χαρά εμείς οι άνθρωποι του Επί Σταγών, δεχτήκαμε την πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου Μαλακασιώτων, για συνεργασία στην ίδρυση ενός λαογραφικού μουσείου στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου Μαλακασίου. Η άψογη συνεργασία μας, υπό την καθοδήγηση της γλύπτριας Μάρως Θεοδώρου απέφερε αποτέλεσμα που κανείς δεν περίμενε.

Συγχαίρουμε τους ανθρώπους του πολιτιστικού συλλόγου για αυτήν τους την πρωτοβουλία και για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την συγκέντρωση του υλικού. Όσο για εμάς, απολαύσαμε την συνεργασία μαζί τους,  γευτήκαμε την φιλοξενία τους, γεμίσαμε την ψυχή μας συμβάλλοντος στη δημιουργία μιας κοιτίδας πολιτισμού. Πάνω από όλα όμως συγκινηθήκαμε από την ανάγκη τους για προσφορά.Όταν οι άνθρωποι ενός απομακρυσμένου χωριού βάφουν με ζωντανά χρώματα τον πολιτισμό τους τότε ο τόπος μας μπορεί να ονειρεύεται.

Πηγή:http://www.epistagon.gr/
Εγκαίνια λαογραφικού μουσείου 10 Αυγούστου 2013.

Φρούριο Κοζάνης.

Το Φρούριο (Τοπική Κοινότητα Τρανοβάλτου - Δημοτική Ενότητα ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ), ανήκει στον δήμο ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΖΑΝΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”. Η επίσημη ονομασία είναι “το Φρούριον”. Έδρα του δήμου είναι τα Σέρβια και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας. Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Φρούριο ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Τρανοβάλτου, του πρώην Δήμου ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ. Το Φρούριο έχει υψόμετρο 602 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,0635897707 και γεωγραφικό μήκος 21,8089857278. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Φρούριο θα βρείτε εδώ.
H γεωλογική ιστορία του Φαραγγιού του Αλιάκμονα ! Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιομετρικές Αποστάσεις - Χρόνος Διαδρομών!>>Διαβάστε Περισσότερα...

Η προστασία του «λαϊκού αγώνα» στον Τσιαρτσιαμπά: 1941 -1950 (Διμοιρία -ΟΠΛΑ -Λαϊκοί Εκδικητές -Ελεύθεροι Σκοπευτές) ! Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΗ: Ο ΝΕΟΣ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ( 27-7-2013) !>>Διαβάστε Περισσότερα...

Το θεατρικό εργαστήρι Επί Σταγών έβαλε την πινελιά του στο Λαογραφικό Μουσείο Μαλακασίου! Διαβάστε περισσότερα...

Τρίκαλα - Μετέτρεψε την καφετέριά του σε λαογραφικό μουσείο - Σπάνιο υλικό των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 !>>Διαβάστε Περισσότερα...

Στη Ράξα ζει η ιστορία ! Διαβάστε περισσότερα...

Λαογραφικό Μουσείο Μαλακασίου !>>Διαβάστε Περισσότερα...